Radionica: Sunkoplet meditacija heklanjem

13. prosinca - Radionica meditacija heklanjem

Sunkoplet meditacijske radionice spajaju naizgled dvije nespojive stvari – heklanje i meditaciju.

Proces stvaranja modnog dodatka ( Sunkoplet ogrlice)   smiruju, poboljšavaju raspoloženje, fokus i koncentraciju, uklanjaju stres te nudi puno zabave.

Heklanje zbog svoje repetitivnosti vrlo brzo um dovodi u meditativno stanje. Ujedno je to i kreativan proces koji djeluje na moždane valove tako da ih iz beta frekvencije spušta u alfu, a to je upravo ono što se želi postići meditacijom. Zbog toga je meditativno heklanje posebno prikladno ukoliko tek žele naučiti meditirati, no ne znate kako početi, odnosno ako vaši pokušaji meditiranja nisu do sada dali željene rezultate.

Meditacija heklanjem se koristi i kao terapijski rad u svrhu  harmoniziranja energetskih centara- čakri  kroz kromoterapiju i mantru.

Sunkoplet radionice heklajuće meditacije pokrivaju sljedeća područja:  heklanje meditacju, mantru, balansiranje čakri bojama,  te manifestiranje željene realnosti.

Na uvodnoj radionici Meditacije heklanjem naučit ćete:

 • heklati osnovni bod
 • osnove meditacije
 • meditirati heklajući
 • što su čakre i kako funkcioniraju
 • kako se koriste boje za harmoniziranje čakri i iscjeljivanje
 • izraditi heklanu ogrlicu za harmoniziranje čakri

Radionica se održava  u nedjelju 13. prosinca od 17 do 20 sati ONLINE putem ZOOM-a.

Cijena: 170 kuna

Prijave i upiti na vedrana.sunko@gmail.com

***NAPOMENA Za sudjelovanje u radionici potrebna vam je heklarica veličine barem 3, 5ili više.

Konac ili vuna za pletenje u 6 boja- crvena, narančasta, žuta, zelena ili roza), tirkizno plava, ljubičasta. Što deblji/ konac ili vuna to bolje.

 

DETLJNIJE O SVIM ELEMENTIM MEDITACIJE HEKLANJEM 
  Heklanje: 
 •  osnovni bod heklanja

Ukoliko se radionica održava online pripremite kukicu za heklanje,  debeli konac ili vunu.

Meditacija:

Heklanje zbog svoje repetitivnosti vrlo brzo um dovodi u meditativno stanje. Ukoliko mu dodamo boje i  mantre može postati vrijedan alat za poboljšanje raspoloženja, pa čak i zdravstvenog stanja.

 Osim što je repetitivno, heklanje je i kreativan proces koji djeluje na moždane valove na način da nas iz beta stanja vodi u alfa stanje, a to je upravo ono što se postiže meditacijom. Zbog toga je meditativno heklanje posebno prikladno za one koji tek žele naučiti meditirati, no ne znaju kako početi  te za one čiji pokušaji meditiranja nisu do sada dali željene rezultate.

Radionica je otvorena i za sve napredne meditante koji žele iskušati jedan drugačiji pristup i nadograditi svoju praksu.

Naučiti ćete što je meditacija, kakve vrste meditacije postoje , kako meditirati, kako meditirati heklajući te  kako premostiti autosabotaže u procesu meditacije

Mantre:

Budući je Sunkoplet ogrlica nalik brojanici može se heklati na sličan način kao što se i mantra uz brojanicu. 

 Naučit ćete što su mantre i kako se koriste

 
 Čakre i terapija bojom:

Izrada Sunkoplet ogrlica je vrlo opuštajući, kreativan  i zabavan proces, koji donosi brojne dobrobiti. Budući se ogrlice mogu izrađivati u različitim bojama lako i jednostavno se koriste za energetsko balansiranje tijela kroz sustav čakri kromoterapijom ( trerapija bojom).

 Naučit ćete što su čakre, koje su njihove karakteristike i funkcije, kako ih se balansira bojama

Manifestiranje željene realnosti: 

Kao proizvod radionice kući ćete ponijeti Sunkoplet ogrlicu koju ste izradili na radionici, a u kojoj ste sami upisali namjeru koju želite manifestirati u životu. Ogrlica koju izradite na radionici će tako postati i vaša sretna amajlija.

Proces heklanja se može koristiti kao energetsko tkanje željene realnosti, odnosno stvaranje novog energetskog imprinta željene realnosti kroz stvaranje fizičkog predmete- ogrlica u kojoj će biti zapisan energetski imprint i željena vibracija.

Naučit ćete osnovne zakone manifetsiranja realnosti te principe menifestiranja kroz sustav čakri

U sklopu Sunkoplet radionica ćete:

 • naučiti heklati osnovni bod
 • naučiti što je to meditacija, kako meditirati i koristiti heklanje kao meditativnu praksu
 • naučiti osnove manifestiranja željene realnosti
 • naučiti što su čakre i kako ih energetski balansirati bojama
 • naučiti što su mantre i kako ih koristiti.
 • izraditi trendi ogrlicu po vlastitom ukusu
 • opustiti se, dobro se zabaviti  i opskrbiti se novim znanjima i alatima koje ćete moći i samostalno koristiti i nakon završene radionice.

Radionicu  Meditacija heklanjem vodi Vedrana Sunko inače autorica brenda Sunkoplet i učiteljica joge koja je u ovu metodu inkorporirala različita znanja s područja joge i energetskog iscijeljivanja.