Radionica: Heklanje kroz strahove prve čakre

25. sijčnja 2022. od 18 do 21 sat

Heklajući crvenom bojom zaronit ćemo u prostor prve čakre i isheklati put do strahova koji nas blokiraju da ostvarimo svoj puni potencijal i krenuti u proces iscjeljivanja i samoosnaživanja.

U tom procesu koristiti ćemo repetitivnost heklanja i stopiti je s bija mantrom, kako bi lakše ušli u kontakt s vlastitom podsviješću, te osluškivali svoje emotivno i energetsko tijelo.

Na ovoj radionici naučit ćete:

  • heklati osnovni bod i napraviti ogrlicu (Sunkoplet)
  • meditirati heklajući
  • karakteristike prve čakre i njenog funkcioniranja
  •  koristiti bija mantre u meditaciji
  • iscjeljivati se bojom

Pandemija i potresi aktivirali su mnoštvo različitih strahova koje smo do sad uspješno skrivali od drugih, ali i od sebe. Nažalost strahovi su upravo ono što nas priječi od ostvarivanja svojih snova i življenja života kojeg smo skrojili prema vlastitoj mjeri.

Zato je ovo idealno vrijeme da zaronimo u prostor svoje prve čakre, osvijestimo strahove i krenemo iscijeljivati rane zbog kojih onemogućujemo življenje svog punog potencijala.

Kako suočavanje sa strahovima ne bi bilo strašno u procesu će nas voditi kreativna meditacija heklanjem.

Meditacija heklanjem je opuštajuća praksa koja se može koristiti kao terapijski rad u svrhu harmoniziranja energetskih centara – čakri kroz meditaciju, korištenje mantri i terapiju bojom. Upravo je to ono što ćemo i raditi na ovoj radionici.

Radionica služi osvještavanju naših strahova, što je početak procesa iscjeljenja.
Na radionici se može sudjelovati bez ikakvog prethodnog znanja ili sikustva meditacije ili heklanja.

Radionica se održava u utorak 25. siječnja od 18 do 21 sat u Birou Radost (Zagreb, Trešnjevka) ili ONLINE putem ZOOM-a.

Heklanje kroz strahove

Cijena:

  • U fizičkom prostoru (Trešnjevka, Zagreb) uključujeći materijale za radionicu i heklanje: 220 kuna / 170 kuna za Sunko yoga aktivne članove
  • Online: 170 kuna/ 120 kuna za Sunko yoga aktivne članove

Prijava je potpuna nakon uplaćene kotozacije.

Broj mjesta na radionici  (u fizičkom prostoru) je ograničen na 8 sudionika.

Prijave i upiti na veca.sunko@gmail.com

Račun za uplatu:

BIRO RADOST, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu, vl. Vedrana Sunko, Zagreb, Ogrizovićeva 45

OiB: 24895692505, MB:97817244

Privredna banka Zagreb

HR9523400091160499535

Svrha: Joga poduka – prva čakra

***NAPOMENA Za sudjelovanje u radionici online potrebna vam je heklarica/ kukica za heklanje, što deblja to bolja, te konac ili vuna za pletenje u crvenoj boji. Što deblji/ konac ili vuna to bolje. ( U većim Muller trgovinama možete nabaviti sve navedeno. )

Meditacija heklanjem

Heklanje zbog svoje repetitivnosti vrlo brzo um dovodi u meditativno stanje. Ujedno je to i kreativan proces koji djeluje na moždane valove tako što nas iz aktivnog beta stanja spušta u opuštenije alfa stanje, a to je upravo ono što se želi postići meditacijom. Zbog toga je meditativno heklanje posebno prikladno ukoliko tek želite naučiti meditirati, no ne znate kako početi, odnosno ako vaši pokušaji meditiranja nisu do sada dali željene rezultate.

Meditacija heklanjem je praksa koju je osmislila Vedrana Sunko, autorica brenda Sunkoplet i učiteljica joge @Sunko Yoga. U ovu metodu inkorporirana su različita znanja s područja joge i energetskog iscjeljivanja.

ELEMETI KOJI SE KORISTE U MEDITACIJi HEKLANJEM:
  Heklanje: 

U sklopu ove radionice ćete naučiti osnovni bod heklanja, ako ste već upoznati s njim, tim bolje.:)

Ukoliko se radionica održava online pripremite kukicu za heklanje,  debeli konac ili vunu.

Meditacija:

Heklanje zbog svoje repetitivnosti vrlo brzo um dovodi u meditativno stanje. Ukoliko mu dodamo boje i  mantre može postati vrijedan alat za poboljšanje raspoloženja, pa čak i zdravstvenog stanja.

Osim što je repetitivno, heklanje je i kreativan proces koji djeluje na moždane valove na način da nas iz beta stanja vodi u alfa stanje, a to je upravo ono što se postiže meditacijom. Zbog toga je meditativno heklanje posebno prikladno za one koji tek žele naučiti meditirati, no ne znaju kako početi  te za one čiji pokušaji meditiranja nisu do sada dali željene rezultate.

Radionica je otvorena i za sve napredne meditante koji žele iskušati jedan drugačiji pristup i nadograditi svoju praksu.

MANTRE:

Budući je Sunkoplet ogrlica nalik brojanici može se heklati na sličan način kao što se i mantra uz brojanicu.

Na taj način koristimo i zvučnu vibraciju u svrhu iscjeljivanja i povezivanja s univerzalnom iscjeljujućom kozmičkom inteligencijom.

 

Čakre i terapija bojom:

Izrada Sunkoplet ogrlica je vrlo opuštajući, kreativan  i zabavan proces, koji donosi brojne dobrobiti. Budući se ogrlice mogu izrađivati u različitim bojama lako i jednostavno se koriste za energetsko balansiranje tijela kroz sustav čakri kromoterapijom (terapija bojom).

 

Manifestiranje željene realnosti: 

Proces heklanja se može koristiti kao energetsko tkanje željene realnosti, odnosno stvaranje novog energetskog imprinta željene realnosti kroz stvaranje fizičkog predmete- ogrlica u kojoj će biti zapisana energetski imprint, odnosno  željena vibracija.

Rezultat meditacije heklanjemje ogrlica ( Snkoplet) u koju heklanjem upisujemo svoje namjere te tako može služiti kao zaštita ili energetska amajlija, ovisno o željama i potrebama pletača/ pletilje.