Meditacija heklanjem – iscjeljivanje bojama

nedjelja 21. ožujka od 17 do 20 sati

Zahvaljujući lockdownu „Do It Yourself“ kultura je ponovo u procvatu. Puno smo kod kuće pa nam dobro dođe zaposliti ruke nečim kreativnim, a u zimske dane pletenje i heklanje zvuči kao dobra ideja.

Heklanje zbog svoje repetitivnosti vrlo brzo dovodi u svojevrsno meditativno stanje. Ujedno je  i kreativan proces, što samo po sebi djeluje na moždane valove tako da nas iz aktivnog beta stanja spušta u opuštenije, meditativno alfa stanje. U tu svrhu se inače koriste različite meditacije, no za one koji imaju problem s mirnim sjedenjem zatvorenih očiju, heklanje bi moglo biti rješenje.

Meditacija heklanjem

Heklanje je posebno prikladno ukoliko se tek želi naučiti meditirati, odnosno ako vaši pokušaji meditiranja nisu do sada dali željene rezultate. S druge strane meditacija heklanjem nije samo zabavan proces koji smiruje, poboljšava raspoloženje, fokus i koncentraciju te smanjuje stres. Ona donosi još i puno više.

Osim što je heklanje samo po sebi opuštajuća razbibriga, nadopunjeno različitim tehnikama omogućuje ulazak u dublja meditativna stanja, ali i energetsko iscjeljivanje. Jedna od takvih meditativnih praksi je korištenje boje za harmoniziranje na energetskoj razini, odnosno harmoniziranje čakri. Pri tome se mogu koristiti boje, vizualizacije i različite afirmacije.

Tako meditacija heklanjem, osim kao proces kojim se stvara heklani predmet, je i zabavan način rada na sebi.

„Meditacija heklanjem je spoj u kojima najviše uživam u slobodno vrijeme jer brzinski relaksira i popravlja raspoloženje, a ukoliko se proces vodi ispravno i svjesno ima moć dubinske transformacije. “, kaže Vedrana Sunko, učiteljica joge, koja je prije osam godina počela izrađivati popularne Sunkoplet heklane ogrlice. Danas takve šarene ogrlice izrađuje s polaznicima svojih radionica meditacije heklanjem pa se ova praksa još naziva i Sunkoplet meditacija.

Meditacija heklanjem je spoj kreativnog heklanja te različitih jogijskih znanja i energetskih tehnika, koje proučava i prakticira već niz godina te podučava putem online radionica.

Radionice meditacije heklanjem su otvorene za sve, predznanje nije potrebno, već samo vuna ili konac za pletenje i heklica. Ako nemate heklicu za početak možete koristiti i kemijsku olovku.

Sljedeća radionica se održava u nedjelju 21. ožujka od 17 do 20 sati

Više o radionicama meditacije heklanjem možete saznati i na https://biroradost.hr/meditacija-heklanjem/