Yoga Nidra – dubinsko opuštanje joginskim snom bez sna

četvrtak, 15. listopada od 19 do 20 sati
 Yoga Nidra je proces uvođenja potpune fizičke, mentalne i emocionalne opuštenosti koji dovodi u stanje između sna i budnosti. Upravo to stanje nam otvara mogućnost lakšeg kontaktiranja s našim podsvjesnim i nesvjesnim dijelom. Stoga je Yoga Nidra, osim kao tehnika relaksacije i lijek protiv stresa, moćno sredstva za transformaciju našeg života.
Opušteni um je najplodnije polje za sijanje sjemena promjene, a ona se u Yoga Nidri radi uvođenjem svjesne odluke. Ukoliko znate što želite promijeniti u svom životu, odluka koja se donosi na početku Yoga Nidre je sjeme koje će kroz vrijeme zasigurno dati željene plodove. Jedino što trebate je potpuno se opustiti i uživati u procesu.
Ova se metoda naziva još i san bez sna, a nakon samo pola sata njenog pratkiciranja vaše tijelo će biti odmorno, a um bistar i smiren kao nakon višesatnog kvalitetnog sna.
Relaksacijom i opuštanjem napetosti u tijelu i umu vraćamo zdravlje i snagu organizmu, ublažavamo depresiju i anksioznost te stvaramo prostor za sretniji, stabilniji i ispunjeniji život.
Yogu Niru mogu prakticirati svi, čak i oni koji nemaju nikakvog iskustva s jogom.

Yoga Nidra uključuje svjesno disanje, „skeniranje“ dijelova tijela (usmjeravanje pozornosti na njih), vizualizacije i sankalpu, odnosno namjeru.

Premda tijelo spava, vaš bi um trebao ostati opušten i budan kako bi se otvorila vrata vaše podsvijesti. Ova je meditativna praksa uvijek vođena, stoga vaš um neće nepotrebno lutati, kao što je to često slučaj kod obične meditacije.

Prije početka ove meditativne prakse dobro je da razmislite o pozitivnoj namjeri koju biste htjeli ostvariti.

Iako vas tijekom Yoga Nidre može svladati san, cilj je zapravo ostati budan.

Tehnika Yoga Nidre uklanjanja nagomilane napetosti i jedna je od najsnažnijih metoda ne samo relaksacije nego i buđenja uspavanih centara mozga.

Vrijeme: četvrtak, 15. listopada od 19 do 20 sati
Yoga Nidru vodi Vedrana Sunko
Yoga Nidra se održava Online putem platforme Zoom
Cijena:  50 kuna/ Sunko Yoga 30 kuna
Prijave i upiti na vedrana.sunko@gmail.com
Više o našim radionicama saznajte na linku .