Tarot & Chai družionica

22. veljače

Naša mjesečna high vibe družionica u veljači će biti u znaku intuicije i tarota.

22. veljače od 18 do 21 sat družimo se uz spicy chai, tradicionalni indijski napitak od crnog čaja, egzotičnih začina i mlijeka (u ovom slučaju biljnog) i treniramo intuiciju kroz spajanje sa simbolima tarot karti. Za početak ćemo već iskoristiti  numerološki vrlo interesantan datum održavanja radionice 22.02. 2022. i pozabaviti se značenjem karata s brojem dva u malim i velikim arkanama.

Tarot karte ćemo koristiti kao prijatelje, savjetnike i glasnike. Naučit ćemo kako ih slušati  i tumačiti.

Kroz osobna pitanja koja ćemo postavljati kartama učit ćemo različite razine njihovog tumačenja te se upoznati sa značenjima tarot simbola.

Pod terminom tarot se misli na set igraćih karti koje se u mnogobrojnim kulturama koriste za proricanje budućnosti. Špil karti tarota se sastoji od 78 karti,  velika i mala arkana te dvorske karte. 22 karte velike arkane predstavljaju životne karmičke i duhovne lekcije, a 56 karata male arkane odražava situacije, kušnje i nevolje koje svakodnevno doživljavamo.

Korištenje karata za proricanje seže još u 14. stoljeće, a govori se kako vjerojatno potječe od Mamlukovih karata koje su iz Turske donesene u zapadnu Europi. Do 16 stoljeća talijanska aristorkacija je uživala u igri poznatoj pod nazivom “tarocchi appropriati”, u kojoj su igrači dobivali slučajne kartice i koristili tematske asocijacije s tim karticama kako bi pisali poetske stihove jedno o drugom. Te karte nazvane su sortama, što je u prijevodu označavalo sudbinu.

Najraniji poznati skup tarot karata nije osmišljen  u mistične svrhe, već za uobičajeno igranje. Bogate obitelji u Italiji naručivale su karte pod nazivom karte trijumfa. Te karte bile su označene s kaležima, mačevima, kovanicama i polo štapovima, koji su kasnije promijenjeni u štapove. Neke karte imale su prikaz kralja, a kasnije je nadodan i prikaz kraljice, dvorske lude i slično.

Radionicu vodi : Vedrana Sunko

Gdje: Biro Radost / Trešnjevka, Zagreb ili Online Zoom

CIJENE:

EARLY BIRD

Za prijave do 1. veljače 

U fizičkom prostoru : 120 kuna

Online: 100 kuna

Za uplate od 1. do 20. veljače

U fizičkom prostoru: 150 kuna

Online: 120 kuna

Za uplate nakon 20. veljače

U fizičkom prostoru: 170/150 kuna za Sunko Yoga aktivne članove

Online: 150/ 120 kuna za Sunko Yoga aktivne članove

Na radionici u fizičkom prostoru može sudjelovati maksimalno osam osoba.

Prijave na veca.sunko@gmail.com

Mjesto na radionici je rezervirano tek nakon uplate kotizacije.

Račun za uplatu:

BIRO RADOST, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu, vl. Vedrana Sunko, Zagreb, Ogrizovićeva 45

OIB: 24895692505, MB:97817244

Privredna banka Zagreb

HR9523400091160499535

Svrha: Grupna poduka- intuicija