BESPLATNA RADIONICA MEDITACIJE

ONLINE UVOD U MEDITACIJU
RADIONICA MEDITACIJE ZA POČETNIKE

Ukoliko želite upravljati svojim životom i skrojiti ga prema vlastitoj mjeri, meditacija je jedna od prvih stvari koju trebate naučiti i prakticirati.

Već nakon nekoliko tjedana prakticiranja meditacije uvidjeti ćete da ste opušteniji, fokusiraniji, lakše nalazite rješenja te da  se način na koji komunicirati sa svojom okolinom promijenio na bolje.

Meditacija je vrlo jednostavna mentalna praksa,koja se koristi u svim religijama, dakle, univerzalna tehnika koja znanstveno dokazano pomaže psihičkom i fizičkom boljitku čovjeka. Stoga ne postoji niti jedan razlog zašto je ne bi prakticirali. Ako ne znate kako krenuti, ili već imate iskustvo s meditacijom, no želite dublje razumijevanje meditacije prijavite se na ovu besplatnu radionicu.

VRIJEME ODRŽAVANJA :
12. travnja 2022. (utorak) od 18 do 19.30 sati
MJESTO: OnLINE

Na radionici ćete naučite:

  •  Što je meditacija i mindfulness
  • Vrste meditacija, koje sve meditacije postoje, po čemu se razlikuju, što im je zajedničko…
  • Kako  razviti osobnu meditacijsku praksu
  • Kako meditirati- praktične upute za meditaciju
  • Kako se nositi s preprekama i vlastitim autosabotažama  u meditaciji

Radionica je namijenjena potpunim početnicima, kao i onima koji već imaju iskustva, no žele svoje znanje produbiti i nadograditi.

Cijena radionice – radionica  je besplatna.

Sve donacije za ovaj energetski transfer su dobrodošle, no ne i obavezne.

Svoju donaciju možete uplatiti na račun:

Vedrana Sunko

Ogrizovićeva 45,  Zagreb

HR9223400093205560095

Privredna banka Zagreb

Svrha:  rođendanska donacija

Revolut @vedranpgu4

KEKS pay (095 905 9237)

Program se održava ONLINE putem platforme ZOOM.

Za sudjelovanje u radionici obavezno je imati upaljenu kameru.

Prijaviti se možete putem obrasca

https://forms.gle/vo6z83v62ykpwsEM9

Upiti na: veca.sunko@gamil.com

Meditacija je jednostavna metoda relaksacije, koja pomaže da se potpuno psihofizički odmorimo i opustimo kao za vrijeme najdubljeg sna.

Dovodi do sinkronizacije moždanih valova, što ojačava fizičku strukturu mozga i osvještava njegove uspavane dijelove. Skeniranje mozga pokazalo je da su ljudi koji meditiraju povećali gustoću dijelova mozga koji su zaduženi za pažnju i analizu podražaja, što znači da meditacijom povećamo koncentraciju, fokus, sposobnost bolje organizacije i bržeg učenja. Za vrijeme meditacije se aktivira parasimpatički sustav te povećava lučenje serotonina i melatonina  i protok krvi. Smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, smanjuje se broj otkucaja srca i proizvodnja mliječne kiseline te količina hormona stresa.

O voditeljici radionice:

Vedrana Sunko,  sociologinja, novinarka i učiteljica joge

Za sebe volim reći da sam istraživačica joge jer sam svaku školu, tehniku ili joginsku liniju  koja mi je bila dostupna imala potrebu istražiti i iskušati na vlastitoj koži.

Prva iskustva s hatha jogom sam imala 2003. godine prvo kroz sustave Joga u svakodnevnom životu, a kasnije kroz Art of Living. No  tek nakon što sam 2006. godine upoznala Irenu Bartolec koja mi je prenijela tradicionalan način učenja Ashtanga joge, kako je učio njen učitelj  K. Pattabhi Jois zaljubila sam se u  tu moćnu praksu te joj godinama bila vjerna.

Poduke i inicijacije sam primala od brojnih učitelja i gurua, kako u Hrvatskoj tako i  u Indiji i Baliju. Tantru sam upoznala u Rishikeshu u sklopu Mahasiddha škole, dok me sa  Sri Vidya tantrom upoznao William Thomas,  učenik Sri Amritanande Natha Sarasvatija. Inicijaciju u Krya jogu Lahirija Mahashaye sam dobila od njegovog linijskog nasljednika Dharmendre Vatsa. Shivalabayogi meditaciju sam upoznala zahvaljujući njegovom učeniku Shivabalanandi, Iyengar jogu sam  na Baliju učila od Iyengarovog učenika i senior učitelja Olopa Arpipija, osnovne ideje Joge srca mi je prenio njen osnivač Mark Whitwell, Dharma jogu sam učila od Sandre Petre Pintarića, a ljepote bhakti joge sam upoznala zahvaljujući Sri Swamiju Vishwanadi.

Beskrajno sam zahvalna svim svojim  joga učiteljima, na moju sreću bilo ih je zaista mnogo…

Osnovni učiteljski trening ( RYT-200) sam završila u OM joga studiju (poligon YogaPRO), a svoje znanje trenutačno usavršavam u sklopu četverogodišnje izobrazbe za učitelje joge yogacharya Jadranka Mikleca (TT- 600).