Edukacija PR za siromašne

PR za siromasne

Za sve koji nemaju sredstva za angažiranje PR stručnjaka Biro Radost je osmislio projekt PR za siromašne. Ciklus od šest radionica namijenjen udrugama, zadrugama, mikro i malim poduzetnicima te onima koji će to tek postati. PR za siromašne se  bavi  osnovnim i najaktualnijim elementima komuniciranja s javnošću i marketinga. Kako brendirati proizvod, projekt, udrugu  ili događanje, kreirati novinarima zanimljivu objavu za medije, kada je slati, kako komunicirati s medijima, kojim tonom i stilom pisati sadržaje za web, na koji način voditi društvene mreže, tko su to influenceri i čemu služe, kako osvojiti prostor u medijima te osnove gerilskog marketinga teme su kojima će se edukacije baviti.

Raspored edukacija:

Brendiranje (4. listopada 2017. od 16.30 do 20 sati)

Brendirati možemo, tvrtku, organizaciju, proizvod, uslugu, događaj, ideju pa i same sebe. Bili mi toga svjesni ili ne svakodnevno se, čak i dok razmišljamo na koji način napisati privatni Facebook post bavimo brendiranjem. To nije proces koji završava odabirom imena i loga. Brend je priča koju pričamo o sebi i možemo je mijenjati kroz vrijeme. Ako vas zanima kako dopadljivije, snažnije, intrigantnije ili pametnije predstavljati sebe i svoje projekte pridružite nam se na ovoj edukaciji. Dobro brendiran projekt,  proizvod ili usluga će nužno smanjit  troškove reklamiranja, stoga  brendiranje možete biti presudno za uspjeh vašeg poslovnog poduhvata.

Brend je ono zbog čega smo aromatiziranu soda vodu s poznatim crvenim logom spremni platiti više nego isti sok drugog imena. Upravo iz tog razloga našu edukaciju  PR za siromašne počinjemo s ovom radionicom.

Na ovoj radionici naučite kako brendirati svoju udrugu, proizvod ili projekt, osmisliti priču koja će mu dati dodatnu vrijednost, odabrati  zvučno i pamtljivo ime te  simbole koji će ga vizualno predstavljati.

Pisanje i slanje objave za medije (11. listopada 2017 od 16.30 do 20 sati.)

Inboxi novinara su zatrpani objavama za medije upitne kvalitete, svrhe i smisla. One koji pretjeraju  sa slanjem nebitnih  objava novinari  često odluče blokirati. Rezultat je da s te e-mail adrese više ni one važne objave neće stizati u novinarske inboxe. Stoga je itekako važno što šaljemo novinarima. Potrebno je znati o čemu se može i treba pisati priopćenja za medije.  Na ovoj radionici naučite kako napisati zanimljivu, jasnu, kratku i učinkovitu objavu za medije, koju će novinari željeti objaviti, kakve fotografije priložiti, kada je poslati te na poslijetku kako kontaktirati medije nakon slanja objave.

Pisanje za web (18. listopada od 16.30 do 20 sati)

Napisati tekst može svatko, no onaj kojeg će netko pročitati do kraja i još zbog njega odlučiti kupiti vaš proizvod, zatražiti vašu uslugu ili ga naprosto samo podijeliti na društvenim mrežama često zahtjeva više promišljanja. Na ovoj radionici naučite kako predstaviti svoj projekt, uslugu ili proizvod na webu. Naučite pisati za web, blog ili newsletter,  opremiti tekst fotografijama i primamljivim naslovom na koji će svi kliknuti, odabrati stil i ton pisanja koje će izazvati simpatije i povjerenje vaše  ciljane publike ili vas lansirati među blogerske zvijezde.

Vođenje Facebook i Instagram stranice (25.listopada 2017. od 16.30 do 20 sati)

Danas nas većina ima Facebook profile, no načini funkcioniranja društvenih mreža se mijenja tolikom brzinom da se specijalizirani stručnjaci  bave samo praćenjem njihovih  trendova. Posljednjih nekoliko godina uz Facebook se u različite promotivne svrhe sve češće se koristi i Instagram koji također ima neka svoja pravila, ali i  sve češće promjene i novitete.  Ova radionica nudi osnovne naputke i trikove koji će korištenje Facebooka i Instagrama  u poslovne svrhe učiniti kvalitetnijim. Na radionici  naučite kada i zašto otvoriti Facebook profil, stranicu ili grupu, na koji način  kreirati Facebook statuse koji će biti lajkani i sherani, kako koristiti Facebook reklamiranje, kako kreirati objave za Instagram, kako koristiti #hastagove, tko su  influenceri i čemu služe…

Komuniciranje s medijima (1. studenog 2017. od 16.30 do 20 sati)

Završiti u novinama bez plaćanja oglasnog prostora ili sponzoriranog novinarskog članka mnogima se čini nemogućom misijom. Važno je znati kakvu priču plasirati kojem mediju, na koji način i u koje vrijeme. Na ovoj radionici naučite osmisliti zanimljive sadržaje koji će privući novinare ili vam omogućiti prostor u medijima. Naučite koji elementi ih čine medijima neodoljivim, kada je najlakše krenuti u osvajanje medijskog prostora,  kako doći do kontakata novinara i urednika, kada i kako ih kontaktirati, što ponuditi i što očekivati.

Gerilski marketing ( 8. studenog 2017. od 16.30 do 20 sati)

Miljunsko je pitanje kako velike reklamne rezultate postići malim investicijama. Kada je gerilski marketing u pitanju kreativnost je jedino rješenje.  Radionica se bavi korištenjem neuobičajenih metoda u javnom prostoru koje mogu  privući interes medija i šire javnosti, kao i šokantnim, zabavnim i jedinstvenim kampanjama o kojima javnost ne može prestati pričati, šerat, lajkati…

Edukacije vodi  Vedrana Sunko, sociologinja, voditeljica projekata i odnosa s javnošću  koja uz dva desetljeća aktivnog staža u radu organizacija civilnog društva ima iza sebe i desetljeće novinarskog rada za najveće domaće komercijalne medije ( Večernji list, Nova TV, T portal, Story… ) ali i manje poznate neprofitne medije ( Fade In, Cenzura Plus, Vox Feminae…).  Znanja stečena u medijskom i PR svijetu odlučila je iskoristiti za jačanje vidljivosti projekata civilnog društva te 2012. godine osnovala Biro Radost. Savjetnica je pri izradi i provedbi komunikacijskih strategija i planova, a od osnutka Birao Radost sustavno razvija, organizira i provodi različite edukacijske programe vezane uz komunikacijske vještine, medije i odnose s javnošću.

Prijavi se ovdje!!!  ili na info@biroradost.hr

Cijene:

1 radionica = 350,00 kuna

3 radionice = 700,00 kuna (jedna radionica gratis)

6 radionica = 1350,00 kuna (više od dvije radionice gratis)

Broj mjesta je ograničen, prednost imaju oni koji se prijave na svih 6 radionica.

Za prijave do 15. rujna cijena za šest radionica iznosi 1250, 00 kuna

 

Pin It