PR akademija za početnike

Ciklus edukacija namijenjen udrugama, zadrugama, mikro i malim poduzetnicima te onima koji će to tek postati. PR akademija za početnike pokriva osnovne i najaktualnije elemente marketinga i komuniciranja s različitim javnostima.

Kako brendirati sebe, proizvod, projekt, udrugu  ili događanje, kreirati novinarima zanimljivu objavu za medije, kada je poslati, kojim tonom i stilom pisati sadržaje za web, a kojim newsletter, na koji način voditi društvene mreže, kako pisati blogove,  tko su influenceri i čemu služe, kako eventima osvojiti prostor u medijima te osnove gerilskog marketinga teme su kojima će se edukacije baviti. Svaki polaznik/ca u sklopu edukacije ima mogućnost iskoristiti dva sata individualnog savjetovanja s voditeljicom edukacije u terminu prema dogovoru.

Ukupno:

 • 22 sata edukacije
 • 2 sata individualnog savjetovanja
 • kava, čaj, sok, grickalice
 • skripta s naputcima
 • uvjerenje o sudjelovanju

Svaka radionica se može pohađati zasebno ili u paketu.

Radionice se održavaju utorkom i nedjeljom  u Pogonu, Kneza Mislava 11, Zagreb.

Zbog kvalitete edukativnog procesa edukacije se održavaju u grupama od maksimalno 12 polaznika/ca.

Upisi su otvoreni dok se mjesta ne popune.

CIJENA:

Paket edukacija (7 edukacija i individualno savjetovanje) = 3.900 kn/ do 1.travnja = 2.900 kn

4 edukacije po izboru (pola paketa) = 2.200 kn / do 1.travnja  = 1.650 kn

1 edukacija = 550 kn /do 1. travnja  = 450 kn

**Popust za udruge:

 • dodatnih  -15% popusta na pakete edukacija = 2.465 kn za cijeli paket i  1.403 kn za pola paketa
 • za dva/ije člana/ice iste udruge popust na cijenu paketa  do   -30%  = 2.000 kn za cijeli paket i 1. 200 kn za pola paketa
 • za dvije različite edukacije istoj udruzi ( PR akademija + Pisanje  projekata za početnike) -30% popusta na svaki i od paketa edukacija.

Moguće je edukaciju platiti u tri obroka.

Za dodatna pitanja kontaktirajte nas na info@biroradost.hr  ili na 095 905 9237.

Nakon ispunjavanje prijavnice na linku na vaš će mail stići predračun za uplatu upisnine.

Prijavnica se nalazi na linku: https://goo.gl/forms/yIeY2MYcJZgST9Wj1

RASPORED EDUKACIJA :

 1. Brendiranje: utorak, 10. travnja (17- 20 sati )
 2. Pisanje objave za medije i komuniciranje s novinarima, nedjelja, 15. travnja (15 – 18 sati)
 3. Pisanje za web stranice i blogove : utorak, 17. travnja (17 – 20 sati )
 4. Pisanje i slanje newslettera: nedjelja, 22. travnja (12 – 15 sati)
 5. Vođenje Facebook i Instagram stranice: utorak, 24. travnja (17 – 21 sati)
 6. Organiziranje evenata i komuniciranje s medijima: nedjelja, 29. travnja (15 – 18 sati)
 7. Gerilski marketing: nedjelja, 6. svibnja  (15 – 18 sati)
 8. Individualne konzultacije s  polaznicima (termini prema dogovoru)

 

1.Brendiranje

Ovo je osnovna i najvažnija tema kojoj ćemo se vraćati tijekom svih edukacija i zato je toplo preporučamo svima. Brendirati možemo tvrtku, organizaciju, proizvod, uslugu, događaj, ideju pa i sebe. Bez obzira jesmo li toga  svjesni  svakodnevno se, čak i dok razmišljamo na koji način napisati privatni Facebook post, bavimo brendiranjem. To nije proces koji završava odabirom imena i loga. Brend je priča koju pričamo o sebi i možemo je mijenjati kroz vrijeme. Ako vas zanima kako dopadljivije, snažnije, intrigantnije ili pametnije predstavljati sebe i svoje projekte pridružite nam se na ovoj edukaciji. Dobro brendiran projekt,  proizvod ili usluga će nužno smanjit  troškove reklamiranja, stoga  brendiranje možete biti presudno za uspjeh vašeg poslovnog poduhvata.

Na ovoj radionici naučite kako brendirati svoju udrugu, proizvod ili projekt, osmisliti priču koja će mu dati dodatnu vrijednost, odabrati  zvučno i pamtljivo ime te  simbole koji će ga vizualno predstavljati.

2. Pisanje i slanje objave za medije

Inboxi novinara su zatrpani objavama za medije upitne kvalitete, svrhe i smisla. One koji pretjeraju  sa slanjem nebitnih  objava novinari  često odluče blokirati. Rezultat je da s te e-mail adrese više ni one važne objave neće stizati u novinarske inboxe. Stoga je itekako važno što šaljemo novinarima. Potrebno je znati o čemu se može i treba pisati priopćenja za medije i kome ih uopće ima smisla slati.  Na ovoj radionici naučite kako napisati zanimljivu, jasnu, kratku i učinkovitu objavu za medije, koju će novinari željeti objaviti, kakve fotografije priložiti, kada je poslati te na posljetku kako kontaktirati medije nakon slanja objave.

3. Pisanje za web

Napisati tekst može svatko, no onaj kojeg će netko pročitati do kraja i još zbog njega odlučiti kupiti vaš proizvod, zatražiti vašu uslugu ili ga naprosto samo podijeliti na društvenim mrežama često zahtjeva više promišljanja. Na ovoj radionici naučite kako predstaviti svoj projekt, uslugu ili proizvod na webu. Naučite pisati za web ili napraviti svoj blog opremiti tekst fotografijama i primamljivim naslovom na koji će svi kliknuti, odabrati stil i ton pisanja koje će izazvati simpatije i povjerenje  vaše ciljane publike ili vas lansirati među blogerske zvijezde. Edukacija je podijeljena u dva dijela, prvi dio je usmjeren na pisanje za potrebe internetskih stranica, a drugi dio se bavi blogovima.

4. Pisanje i slanje newslettera

Većinom smo sretni što nam newsletteri stižu u poseban pretinac “promocije” pa ih možemo ignorirati, no među njima ima i onih koje svojevoljno tražimo. Kako uz pomoć newslettera uspostaviti trajno prijateljstvo s potencijalnim klijentima. U sklopu ove radionice osim odabirom tema i stilova pisanja bavit ćemo se i korištenjem Mailchimp platforme.

5.Vođenje Facebook i Instagram stranice

Danas nas većina ima Facebook profile, no načini funkcioniranja društvenih mreža se mijenja tolikom brzinom da se specijalizirani stručnjaci bave samo praćenjem njihovih  trendova. Posljednjih nekoliko godina uz Facebook se u različite promotivne svrhe sve češće kod nas koristi i Instagram čije opcije i pravila se također sve češće mijenjaju.  Ova radionica nudi osnovne naputke i trikove koji će korištenje Facebooka i Instagrama  u poslovne svrhe učiniti kvalitetnijim. Na radionici  naučite kada i zašto otvoriti Facebook profil, stranicu ili grupu, na koji način  kreirati Facebook statuse koji će biti lajkani i šerani, kako koristiti Facebook reklamiranje, kako kreirati objave za Instagram, kako koristiti #hastagove, tko su influenceri i čemu služe…

6.Organiziranje evenata i komuniciranje s medijima

Završiti u novinama ili na televiziji bez plaćanja oglasnog prostora ili sponzoriranog novinarskog članka mnogima se čini nemogućom misijom. Važno je znati kakvu priču plasirati kojem mediju, na koji način i u koje vrijeme. Na ovoj radionici naučite osmisliti zanimljive sadržaje koji će privući novinare ili vam omogućiti prostor u medijima. Naučite koji elementi ih čine medijima neodoljivim, kada je najlakše krenuti u osvajanje medijskog prostora,  kako doći do kontakata novinara i urednika, kada i kako ih kontaktirati, što ponuditi i što očekivati.

8. Gerilski marketing

Milijunsko je pitanje kako velike reklamne rezultate postići malim investicijama. Kada je gerilski marketing u pitanju kreativnost je jedino rješenje.  Radionica se bavi korištenjem neuobičajenih metoda u javnom prostoru koje mogu  privući interes medija i šire javnosti, kao i šokantnim, zabavnim i jedinstvenim kampanjama o kojima javnost ne može prestati pričati, šerati, lajkati.

Kroz niz zanimljivih primjera gerilskih akcija i kampanja koje su s minimalnim sredstvima zauvijek promijenile svijet marketinga, učimo kako na inovativan način i s minimalnim sredstvima povećati vidljivost proizvoda i projekata te kreirati nezaboravnu i moćnu promotivnu kampanju.

9.Individualne konzultacije s  polaznicima (termini prema dogovoru)

Polaznici koji upišu cjelokupan program PR akademije za početnike  imaju na raspolaganju dva individualna sata konzultacija,  kako bi u sklopu njih dobili dodatne informacije i savjete koji su specifični i direktno vezani uz projekte na kojima rade. Konzultacije također služe za dodatna objašnjenja vezana uz teme koje su se obrađivale u sklopu edukacijskih modula.

U sklopu savjetovanja također  možete zatražiti i  strateške smjernice za unaprjeđenje načina na koji komunicirate s javnošću i promovirate se.

 

Voditeljica edukacije:

Vedrana Sunko, diplomirana sociologinja, dugogodišnja novinarka i voditeljica odnosa s javnošću, osnivačica Biro Radost servisa za poboljšanje vidljivosti malih projekata, autorica i voditeljica brojnih projekata i edukaciju na teme vezane uz medije i poboljšanje vidljivosti.

***POVRAT NOVACA***

U slučaju odustajanja do deset dana prije radionice vraća se 70 % upisnine.

U slučaju odustajanja od deset do dva dana prije početka edukacije upisnina se vraća u iznosu od 50 % uplaćenog iznosa.

U slučaju odustajanja dva dana prije početka edukacije i kasnije, uplaćeni iznos se ne vraća.

U slučaju otkazivanja radionice od strane Biroa Radost upisnina se vraća u potpunosti.

U slučaju izmjena vremena održavanja edukacija od strane organizatora, polaznik može zatražiti povrat novca za edukaciju kojoj je promijenjeno vrijeme održavanja.

 

 

 

Pin It